مشکلات راه اندازی فروشگاه اینترنتی چیست؟

در 2 سال اخیر و با شیوع بیماری کرونا، با وجود اینکه فروشگاه های اینترنتی رشد چشمگیری داشتند، اما مشکلاتی نیز گریبان گیر این سایت ها شد مشکلاتی از قبیل اختلال در سیستم حمل و نقل و تحویل کالاها که قصد داریم آن ها را بررسی کنیم. 

اگر به راه اندازی فروشگاه اینترنتی فکر می کنید باید مطمئن شوید که تمام زوایای پنهان آن را بررسی کرده اید. می دانیم که عدم شناخت در هر کسب و کاری نتیجه ای جز شکست در پی نخواهد داشت در مورد راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی نیز این کار چیزی بیش از ساخت یک سایت و قراردادن چند محصول درون آن است. این کار نیز مانند تمامی کسب و کار ها; سختی ها و مشکلات مربوط به خود را دارد.

مشکلات راه اندازی فروشگاه اینترنتیدر ادامه چند نمونه از این مشکلات که ممکن است در تاسیس یک فروشگاه اینترنتی با آن مواجه شوید را ذکر کرده ایم.

مشکلات راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی

انتخاب محصول

تمامی صحبت های ما در مورد فروش در یک فروشگاه اینترنتی است; اما قبل از آن باید بپرسیم که چه محصولی را باید در فروشگاه خود قرار دهیم؟ به چه شکلی باید آن را عرضه کنیم؟ آیا می توانیم از خلاقیت خود برای ساخت یک ویژگی در محصول استفاده کنیم؟
سوال های زیادی از این دست وجود دارد که شما در ابتدای کار از خود می پرسید چرا که انتخاب محصول مناسب مهمترین گام شما در این کسب و کار است.
محصول انتخابی باید ویژگی های مختلفی داشته باشد، باید بتوانید آن را ارسال کرده و به دست مشتری برسانید یا اینکه در تامین آن دچار مشکل نشوید. شاید هم اصلا قرار نیست محصولات مربوط به خودتان را به فروش برسانید، شاید می خواهید به عنوان یک فروشگاه واسطه ای محصولات دیگران را برای خرید به بازدید کنندگان خود معرفی کنید. این موارد همه مربوط به انتخاب اولیه شما می شود انتخابی که می تواند برای شما مشکل باشد.

پیدا کردن یک نام مناسب برای دامنه سایت

وقتی میخواهید یک سایتی را راه اندازی کنید، بعد از انتخاب محصول یا محصولاتی که برای فروشتان مد نظرتان دارید، باید یک نام مناسب برای فروشگاه اینترنتیتان انتخاب کنید. 

انتخاب نام اشتباه یا غیر اصولی میتواند زمینه ساز شکست شما در اول راه شود. نام دامنه ای که انتخاب میکنید در ادامه راه حکم امضای شخصی و هویت برند شما خواهد بود. پس در نتیجه باید در انتخاب نام سایت فروشگاهیتان دقت بیشتری به خرج دهید. 

شما باید اسمی را انتخاب کنید که وقتی مخاطب آن را می‌شنود یا به یک موضوعی مرتبط با سایت شما فکر میکند یک تصویر ذهنی برای او تداعی شود. با یک مثال ساده میتوان گفت شما وقتی می‌خواهید درباره یک موضوعی تحقیق کنید حتما اولین چیزی که به ذهنتان می آید سایت گوگل است و یا برای خرید یا اطلاع از قیمت یک وسیله مطمئنا سایت دی جی کالا انتخاب شما خواهد بود.

پس ماندگاری نام سایت در ذهن کاربر مهم است و این با انتخاب اسم شما رابطه مستقیم دارد. البته از این نکته هم نباید غافل شد که تنها یک نام در موفقیت کسب و کار تاثیر نخواهد گذاشت.

پیشنهاد مطالعه: ترفند انتخاب اسم برای فروشگاه اینترنتی
همراه با ۵ نکته مهمی که باید رعایت کنید

نداشتن مهارت کافی در زمینه راه اندازی فروشگاه اینترنتی

برای راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی باید ابتدا نام مورد نظر خود را متناسب با محصولاتی که میخواهید ارائه کنید، پیدا کنید و دامنه ای را با همین نامم ثبت کرده و سپس یک قالب بر روی آن نصب کنید.

ولی مهمترین مشکلی که در این ادامه راه وجود دارد این است که با توجه به نداشتن مهارت کافی در این زمینه، نخواهید دانست که چه افزونه هایی را باید روی سایت خود نصب کنید و یا آنها را چگونه بر روی سایت خود تنظیم کنید. 

البته نگران نباشید!

خرید سایت فروشگاهی آماده بهترین گزینه برای شما می باشد. در یک فروشگاه اینترنتی آماده، تمامی موارد لازم برای یک فروشگاه اینترنتی، از قبل آماده و مهیا شده و پس از نصب سایت بر روی دامنه دلخواه شما، همه چیز آماده این است که شما محصولات را در سایت قرار داده و شروع به فروش آن ها نمایید.

اعتمادسازی

یکی دیگر از مشکلاتی که با آن مواجه می شوید جلب اعتماد مشتری است. همانطور که خود شما نیز اگر به دنبال یک محصول در اینترنت بگردید پیشنهاد های زیادی دریافت می کنید، مشتری شما نیز با گزینه‌های متعددی رو به رو است، این امر انتخاب را برای او سخت می کند و در این بین فروشگاهی که بتواند اعتماد او را جلب کند برنده رقابت می شود.

اعتمادسازی فروشگاه اینترنتی

جلب اعتماد مشتری به موارد مختلفی بستگی دارد مثل تعهد شما در خدماتتان به مشتری و یا صداقت در گفتن ویژگی های کالاهایی که می فروشید، اما اگر فروشگاهتان تازه تاسیس باشد و مشتری برای اولین بار وارد سایت شما شده باشد هیچ خریدی از شما انجام نداده است تا تعهد و صداقت شما را سنجیده باشد.
این به شما بر می گردد که چطور در همان اولین برخورد مشتری با فروشگاهتان در او ذهنیتی مثبت نسبت به خودتان ایجاد کنید مطمئنا این امر کار دشواری است که نیازمند ابزارها و استراتژی‌های مربوط به خود است.

محدودیت های ارسال کالا

اگر قصد فروش محصولات فیزیکی را دارید قبل از شروع به کار نحوه‌ی ارسال را مشخص کنید.
متاسفانه در کشور ما سیستم های تحویل کالا تنوع چندانی ندارند و در این زمینه شرکت های محدودی فعالیت می کنند از طرفی اداره پست نیز همه مدل محصول را برای ارسال قبول نمی کند، بنابراین نیاز است تا دراین باره تحقیق کنید و شیوه ارسال کالا برای مشتری را از قبل مشخص کنید.

 

برای مطالعه بیشتر در این زمینه کلیک کنید
نحوه عقد قرارداد با پست برای فروشگاه اینترنتی

دریافت مجوز

مجوز های متعددی برای یک فروشگاه اینترنتی وجود دارد که شاید مهمترین آنها نماد اعتماد الکترونیکی باشد. دریافت بعضی از این مجوزها مشکل و زمان بر است و شما باید بلافاصله پس از اتمام طراحی سایتتان و قراردادن نمونه محصولات در آن برای دریافت آن اقدام کنید.

برای مطالعه بیشتر در این مورد کلیک کنید
3 مجوز مهم فروشگاه اینترنتی

خوشبختانه دریافت نماد اعتماد الکترونیک به عنوان مجوز اصلی ( که آن را برای دریافت درگاه پرداخت نیز نیاز دارید) زمان زیادی نمی برد و در صورت کامل بودن مدارک لازم می توانید آن را در کمتر از دو هفته دریافت کنید

سئو فروشگاه اینترنتی

صفحه اول موتورهای جستجو

اگر فروشگاه شما تازه تاسیس باشد احتمالا رسیدن به صفحه اول موتورهای جستجو را امری محال می دانید. واقعیت این است که این کار نیاز به وقت و انرژی زیادی دارد و در ایده آل ترین شرایط که شما تمام اصول تولید محتوا و سئو را رعایت کنید باز هم رسیدن به صفحه اول زمان می برد.

 اما باید بدانید که مهمتر از رسیدن به صفحه اول ماندن در صفحه اول است رقبای شما دائم در تلاش اند تا جای شما را بگیرند و برای این کار برنامه ریزی می کنند، شما نیز باید برای حفظ جایگاهتان تلاش کنید و آن را به آسانی از دست ندهید.

تیم سازی

اگر می خواهید کمی حرفه ای تر کار کنید می توانید یک تیم برای فروشگاهتان تشکیل دهید. تیمی متشکل از واحدهای فروش، بازاریابی و خدمات مشتری با اینکار مسئولیت های خود را تقسیم می کنید و می توانید بیشتر وقت خود را به مدیریت کسب وکار بپردازید.
اما تیم سازی خود فرآیند مشکلی است، اینکه شما افراد درست را انتخاب کنید و بتوانید آن ها را در مسیر کسب و کارتان به خوبی هدایت کنید خود نیاز به دانش و تجربه کافی در این مسیر دارد و می تواند برایتان مشکل آفرین باشد.

برخورد با مشکلات پیش بینی نشده

در طی راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی ممکن است با مشکلاتی رو به رو شوید که قبلا آن ها را پیش بینی نکرده بودید. فکر کنید یک روز صبح که به سراغ فروشگاه خود می روید متوجه شده اید که سایتتان از دسترس خارج شده است و یا اینکه به دلیل انتشار یک محتوای خاص که حواستان نبوده و منتشر کرده اید فیلتر شده است. فرض کنید سیستم پستی شما دیگر محصولاتتان را برای ارسال قبول نکند. در این موارد چه خواهید کرد؟
هر چند احتمال رخ دادن بعضی از این مسائل بسیار کم است ولی به هر حال این مشکلات را شما قبلا پیش بینی نکرده‌اید و حال به یک چالش و مشکل برای شما تبدیل شده است.

جمع بندی و سخن پایانی

مواردی که در این مقاله ذکر کردیم مشکلات و چالش هایی است که ممکن است در طی ساخت یک فروشگاه اینترنتی با آن مواجه شوید. از این دست مشکلات موارد ریز و درشت دیگری نیز هستند که از ذکر آن ها در این مقاله خودداری کردیم. به هر حال نکته مهم این است که هر مشکلی یک راه حل دارد و نوع برخورد شما با این مشکلات است که اهمیت دارد.
در انتها اگر در این زمینه سوالی برای شما ایجاد شده و یا اینکه نیاز به مشاوره دارید کارشناسان ما آماده پاسخگویی به شما سوالات شما هستند.

کافی است سولات خود را در بخش نظرات همین پست مطرح کنید. در سریع ترین زمان ممکن به آن ها پاسخ خواهیم داد

علی ذکاوت

چند سالی هست که در حوزه سئو و تولید محتوا کار میکنم و بیشتر فعالیتم مربوط به دیجیتال مارکتینگ است و علاقه زیادی به یادگیری در این زمینه دارم

1 دیدگاه برای مشکلات راه اندازی فروشگاه اینترنتی چیست؟

    رستمی :

    واقعا این پست برای فروشگاه ها معظلی شده.
    تیپاکس هم از اون بدتر.
    مشتری جنس رو سفارش میده و انتظار داره تو مدت کمی برسه دستش.
    ولی پست خیلی دیر میرسونه و گاها حتی از تاریخی که تعهد کردن هم بیشتر معطل میشه تو پست. هیچ سیستم جایگزینی هم نداریم ظاهرا!!!!!!!!

      گروه آموزش :

      بله متاسفانه همینطور هست.
      برای اینکه نارضایتی مشتری به شما منتقل نشه، میتونید این امکان رو تو فروشگاه اینترنتی خودتون پیاده کنید که بعد از تحویل مرسوله به پست، کد 16 رقمی رهگیری به صورت اتوماتیک به مشتری پیامک بشه و لینک رهگیری مرسوله پستی هم به همراهش
      و به کاربر بگید که مرسوله تحویل پست داده شده و با استفاده از این لینک و کد میتونه مرسوله خودش رو رصد کنه
      حداقل اینطوری مشتری متوجه میشه که شما کارتون رو درست انجام دادین و هر مشکلی هم باشه از سمت اداره پسته

نظر: